BSO+ ZALTBOMMEL

Ben je op zoek naar een kleinschalige BSO in Zaltbommel waar er ruimte is voor extra begeleiding voor je kind? Dan zit je bij BSO+ in Zaltbommel op het juiste adres! Wij bieden een rustige, gestructureerde BSO aan voor iedereen die zich aangesproken voelt, maar met name voor kinderen met autisme en/of ADHD.

BSO met aandacht

Het is belangrijk dat je kind na school vrij kan spelen en ontspannen op de BSO. Voor kinderen met autisme of ADHD kan dit soms lastig zijn. Er zijn vaak veel prikkels, de groep is erg groot en er is weinig tijd voor begeleiding. Daarom is onze BSO hier op ingericht. Met een vast gezicht op de groep, een duidelijke structuur en een aangepaste locatie zorgen wij ervoor dat je kind het zo fijn mogelijk heeft.

De BSO+ bevindt zich in de gezellige stad Zaltbommel. Hier hebben we een mooi lokaal in het gebouw van de Toermalijn dat helemaal voor de kinderen is ingericht. Zo is het lokaal lekker licht, hebben we leuk en educatief speelgoed en ook veel mogelijkheden om buiten te spelen.

Hoe ziet een dag op onze BSO+ eruit?

Brengen

Vanaf 12:30u kunnen de kinderen bij ons terecht om te spelen. Zij mogen zelf naar de BSO komen, ze kunnen gebracht worden of wij halen ze op van school.

Opening van de dag

Eerst kijken we hoe iedereen zich voelt. Ben je vrolijk en voel je je goed? Dat is fijn! Ben je boos, bang of een beetje verdrietig? Dan houden we daar rekening mee.

Activiteit

Tijd voor een activiteit. De kinderen mogen zelf bepalen waar ze zin in hebben. Zo kunnen ze bijvoorbeeld buitenspelen, knutselen, lezen of lego'en.

Eten en drinken

Tussendoor is er tijd om te eten en te drinken. Dit kan met z’n allen aan tafel of juist even rustig alleen. Beide opties zijn mogelijk en helemaal prima.

Ophalen

Tussen 17:00u en 18:30u worden de kinderen opgehaald. Bij voorkeur door een ouder, zodat er een overdracht kan plaatsvinden.

kleine groep

Op onze BSO kunnen kinderen tussen de 4 en 13 jaar terecht. Wij laten maximaal 8 kinderen bij ons spelen, zodat de groep niet te groot wordt. Op deze manier kunnen wij meer aandacht geven aan de individuele behoeftes van je kind. Daarnaast geeft het de kinderen rust en ruimte om te doen wat ze zelf willen.

DE JUISTE ACTIVITEITEN

Wij vinden het belangrijk dat je kind zoveel mogelijk doet wat hij of zij zelf wil. Het belangrijkste is dat je kind zich op zijn of haar gemak voelt. Daarom bieden wij verschillende activiteiten aan. Zo kan je kind zich terugtrekken en een boekje lezen, iets moois knutselen in de knutselhoek of rustig bouwen met lego. Ook hebben wij een groot speelplein, een gymzaal en is er in de omgeving veel natuur waar we graag wandelen.

Veelgestelde Vragen

Wij begrijpen dat een nieuwe omgeving en nieuwe mensen soms spannend kunnen zijn. Daarom kan je eerst samen met je kind komen kijken. Zo kan je kind op het eigen tempo de ruimte ontdekken en kennis maken met de groepsleiding. Als het bevalt, kan hij of zij vervolgens meteen een uurtje blijven als de andere kinderen komen.

Afhankelijk van de behoefte van het kind en de ouders wordt afgesproken hoe het vervolg plaatsvindt. Sommige kinderen wennen al snel en hoeven dit niet op te bouwen. Andere kinderen hebben meer moeite om te wennen in een nieuwe situatie. Deze kinderen krijgen de tijd om op hun eigen tempo te wennen.

Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 12.30u tot 18.30u, met uitzondering van een aantal nationale feestdagen.

Dit zijn nieuwjaarsdag, 2de Paasdag, 2de Pinksterdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag en 2de Kerstdag. Daarnaast zijn wij jaarlijks de middelste 2 weken van de zomervakantie gesloten.

Jazeker. Iedereen die zich aangesproken voelt tot ons concept is welkom. Je hebt geen diagnose of CIZ indicatie nodig.

Wel is het goed om te weten dat de BSO+ groep is gebaseerd op wat kinderen met autisme nodig hebben. De ruimte, de activiteiten en de structuur zijn hier dan ook op ingesteld.  

Het is mogelijk om een aanvraag te doen om van dagen te ruilen. In totaal kunnen ouders maximaal 3 keer per jaar een dag ruilen. Zo’n aanvraag dien je minimaal 1 week van te voren in via de mail (planning@kdvpippi.nl).

In overleg kijken we of dit haalbaar is. Enkel als de groepsgrootte het toelaat kan de ruildag worden toegekend. Het is helaas niet mogelijk om dagen te ruilen met feestdagen of ziekte.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van
12:30u – 18:30u

Contact Zaltbommel

Wielkamp 1B,
5301 DB Zaltbommel
06-40709505
kwaliteit@kdvpippi.nl

Opvang & BSO

Wij maken het je zo gemakkelijk mogelijk terwijl jouw kindje plezier maakt!

Contact opnemen?

Wil je een rondleiding in ons kinderdagverblijf? Of heb je nog vragen? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Ga naar de bovenkant