Kinderopvang Den Bosch

Ben je op zoek naar een kleinschalige kinderopvang in Den Bosch waar je kind met veel plezier naartoe gaat? Heb je daarnaast behoefte aan een flexibel kinderdagverblijf met ruime openingstijden waar opvang op zaterdag wordt aangeboden? Dan ben je bij KDV Pippi aan het juiste adres. Wij bieden zowel kinderopvang als BSO aan door ervaren pedagogische medewerkers en werken met brede openingstijden.

Kinderdagverblijf Den Bosch

Kleinschalig kinderdagverblijf in Den Bosch - Maaspoort

Voor je kindje is de kinderopvang de ideale plek om andere kinderen te ontmoeten en om nieuwe vriendjes te leren kennen. Al spelenderwijs leren ze dat ze rekening met elkaar moeten houden, maar vooral ook dat ze zichzelf mogen zijn. Wij vinden het erg belangrijk dat onze kinderopvang een plek is waar je kind met plezier naartoe gaat en waar hij of zij zich veilig en vertrouwd voelt. Om deze veiligheid te waarborgen, werken wij met vaste pedagogische medewerksters op de groep. Door een vertrouwd gezicht voelen de kindjes zich vaak snel op hun gemak. 

Ons kinderdagverblijf bevindt zich in de gezellige wijk Maaspoort, tegenover de Schans. De crèche is zo ingericht dat ieder kind op zijn/haar niveau kan spelen. Zo hebben we bijvoorbeeld speelgoed voor de fijne en grove motoriek maar ook om creatief, ontspannend en ontwikkelingsgericht bezig te zijn. Niet te vergeten hebben ook een fijne tuin waar lekker buiten gespeeld kan worden!

Hoe ziet een dag bij kinderdagverblijf pippi eruit?

Alle kindjes worden gebracht

Tussen 7:00u en 9:00u in de ochtend worden de kindjes gebracht.

Om 9:00u eten en drinken we wat samen

Wanneer alle kindjes aanwezig zijn, beginnen we met een fruithapje.

Om 10:00u is er een leuke activiteit

Tussen 10:00u en 11:30u is het tijd voor een leuke activiteit. Deze activiteit verschilt.

Tijd voor de lunch en een middagdutje

Rond 11:30u gaan we lunchen waarna een dutje volgt tot ongeveer 14:30u.

Om 15:00u hebben we de tweede activiteit

Na de tweede fruithap volgt een leuke middagactiviteit.

Alle kindjes worden opgehaald

Tussen 16:00u en 18:30u kunnen de kinderen opgehaald worden.

Ons kinderdagverblijf werkt met vaste groepen

Wij weten dat ieder kind uniek is en dat elk kind zijn eigen karakter en tempo heeft van ontwikkelen. Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat je kindje als uniek individu gezien en benaderd wordt. In ons kinderdagverblijf in Den Bosch werken we daarom met stamgroepen. Een stamgroep is een vaste groep van kinderen die qua leeftijd en ontwikkelingsniveau op elkaar zijn ingesteld.

Voor ieder kind de juiste activiteit

De groepsruimte, de sfeer en de activiteiten zijn speciaal ingericht op wat voor deze leeftijd interessant is. Zo kan voor de allerkleinsten een uurtje knutselen puur om de ervaring van het voelen en ontdekken gaan, terwijl de vierjarigen al liever iets maken waar ze trots op zijn. Wij zoeken elke dag weer naar de origineelste manieren om de kinderen te prikkelen en ze iets nieuws te leren.

Veelgestelde Vragen

Het kan soms erg spannend zijn voor jou en je kindje om voor het eerst naar het KDV te gaan. Wij kijken daarom samen hoe we je kind het beste kunnen laten wennen. Om er zeker van te zijn dat onze manier van werken goed aansluit op de wensen van jou en je kind, plannen wij een oriënterend gesprek in. Hierin beantwoorden wij al je vragen en bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast geven we een volledige rondleiding in het dagverblijf, zodat je een goed beeld krijgt van onze locatie en de sfeer van de groep. Tenslotte kijken we in overleg welke aanpak het beste past bij je kind, zodat de eerste weken bij Kinderopvang Pippi in Den Bosch meteen een succes zijn.

Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 7:00u tot 18:30u, met uitzondering van nationale feestdagen. Dit zijn nieuwjaarsdag, Bevrijdingsdag (Eens in de 5 jaar), Hemelvaartsdag, Koningsdag, 2de Paasdag, 2de Pinksterdag, 1ste Kerstdag en 2de Kerstdag. Op 5, 24 en 31 december sluiten wij om 17:00u.

Bij KDV Pippi in Den Bosch hebben wij twee gezellige stamgroepen: de Pippi´s en de Langkousjes. Op elke stamgroep mogen we maximaal 16 kinderen ontvangen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Het aantal leidsters hangt af van het aantal kinderen, maar is altijd volgens de wetgeving geregeld.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van

7:00u-18:30u

Contact Den Bosch

Zilverahorn 29
5237 HB Den Bosch
073 – 85 00 228
admin@kdvpippi.nl

Opvang & BSO

Wij maken het je zo gemakkelijk mogelijk terwijl jouw kindje plezier maakt!

Contact opnemen?

Wil je een rondleiding in ons kinderdagverblijf? Of heb je nog vragen? Bel of stuur ons een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Ga naar de bovenkant