Kinderdagverblijf Hedel

Kinderdagverblijf Pippi in Hedel is een kleinschalige kinderopvang met ruime openingstijden. Wij bieden zowel kinderopvang als buitenschoolse opvang aan. Onze ervaren pedagogische medewerkers doen er alles aan om de kinderen een fijne dag te bezorgen waarbij ze zich verder kunnen ontwikkelen. Bij ons laat je je kindje met een gerust hart achter!

Kinderdagverblijf hedel, kleinschalig en persoonlijk

Op onze kinderopvang in Hedel kunnen kinderen met elkaar spelen en al vanaf jonge leeftijd van elkaar leren. Al spelenderwijs leren ze dat ze rekening met elkaar moeten houden, maar vooral ook dat ze zichzelf mogen zijn. Om alle kinderen een veilig en vertrouwd gevoel te geven werken wij op ons kinderdagverblijf met vaste pedagogische medewerkers op de groep. Door een bekend gezicht voelen de kinderen zich nog sneller op hun gemak. 

Onze kinderopvang bevindt zich in het gezellige dorp van Hedel. We zitten gevestigd in het centrum, tegenover restaurant de Zwaan. Ons kinderdagverblijf is dus erg goed te bereiken, zowel vanuit het dorp als vanaf de snelweg. De ruimtes binnen zijn helemaal ingericht voor de kinderen. Ook buiten hebben we een fijne speelplaats waar de kindjes veilig kunnen spelen.

Hoe ziet een dag bij kinderdagverblijf pippi in Hedel eruit?

Alle kindjes worden gebracht

Tussen 7:00u en 9:00u in de ochtend worden de kindjes gebracht.

Om 9:00u eten en drinken we wat samen

Wanneer alle kindjes aanwezig zijn, beginnen we met een fruithapje.

Om 10:00u is er een leuke activiteit

Tussen 10:00u en 11:30u is het tijd voor een leuke activiteit. Deze activiteit verschilt.

Tijd voor de lunch en een middagdutje

Rond 11:30u gaan we lunchen waarna een dutje volgt tot ongeveer 14:30u.

Om 15:00u hebben we de tweede activiteit

Na de tweede fruithap volgt een leuke middagactiviteit.

Alle kindjes worden opgehaald

Tussen 16:00u en 18:30u kunnen de kinderen opgehaald worden.

Vaste groepen voor alle kinderen

Bij Kinderdagverblijf Pippi werken we met vaste stamgroepen. Dit maakt het mogelijk om de kinderen in te delen op leeftijd en niveau. Alle kinderen hebben een eigen tempo en niveau. Het is belangrijk om ieder kind uit te dagen en te prikkelen op het niveau wat bij het kind past. De vaste groepen maken dit mogelijk. Daarnaast zorgen de stamgroepen ervoor dat de kindjes altijd weer bekende gezichten hebben.

Activiteiten voor iedere leeftijd

De groepsruimte is speciaal ingericht op basis van wat voor de groep interessant is. Daarnaast stemmen we de dagelijkse activiteiten ook af op het niveau van de groep. Zo kan voor de allerkleinsten een uurtje knutselen puur om de ervaring van het voelen en ontdekken gaan, terwijl de vierjarigen al liever iets maken waar ze trots op zijn. Wij gaan elke dag weer op zoek naar de origineelste manieren om de kinderen te prikkelen en ze iets nieuws te leren.

Veelgestelde Vragen

Het kan soms erg spannend zijn voor jou en je kindje om voor het eerst naar het KDV te gaan. Wij kijken daarom samen hoe we je kind het beste kunnen laten wennen. Om er zeker van te zijn dat onze manier van werken goed aansluit op de wensen van jou en je kind, plannen wij een oriënterend gesprek in. Hierin beantwoorden wij al je vragen en bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast geven we een volledige rondleiding in het dagverblijf, zodat je een goed beeld krijgt van onze locatie en de sfeer van de groep. Tenslotte kijken we in overleg welke aanpak het beste past bij je kind, zodat de eerste weken bij Kinderopvang Pippi in Hedel meteen een succes zijn.

Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 7:00u tot 18:30u, met uitzondering van nationale feestdagen. Dit zijn nieuwjaarsdag, Bevrijdingsdag (Eens in de 5 jaar), Hemelvaartsdag, Koningsdag, 2de Paasdag, 2de Pinksterdag, 1ste Kerstdag en 2de Kerstdag. Op 5, 24 en 31 december sluiten wij om 17:00u.

Kinderdagverblijf Pippi Hedel heeft twee stamgroepen, de Langkousjes en de Pippi’s. Op de Langkousjes mogen we 12 kinderen en op de Pippi’s 9 kinderen opvangen. In totaal hebben wij dus dagelijks plek voor 21 kinderen tegelijkertijd. Stamgroep de Langkousjes wordt op maandag t/m vrijdag gebruikt. Daarnaast is stamgroep de Pippi’s op dinsdag in gebruik. Mochten er in de toekomst meerdere kinderen willen komen, dan zal deze stamgroep ook op de andere dagen open gaan.

Kinderen die bijna de leeftijd van 4 jaar bereiken worden uitgenodigd om alvast eens te komen spelen bij de BSO. Vooral door broertjes en zusjes wordt dit als heel plezierig ervaren. Deze wendagen worden vooraf met de ouders besproken.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van
7:00u-18:30u

Contact Hedel

Voorstraat 3
5321 GE Hedel
073 – 599 4677
admin@kdvpippi.nl

Opvang

Wij maken het je zo gemakkelijk mogelijk terwijl jouw kindje plezier maakt!

Contact opnemen?

Wil je een rondleiding in ons kinderdagverblijf? Of heb je nog vragen? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Ga naar de bovenkant