Veelgestelde vragen

Wanneer je kleintje voor het eerst naar de opvang gaat heb je waarschijnlijk een hoop vragen. Wij zetten de meest gestelde vragen voor je op een rijtje. Mocht je nog andere vragen hebben? Wij staan altijd voor je klaar!

Dagelijkse gang van zaken

Bij kinderdagverblijf Pippi organiseren wij regelmatig activiteiten waarbij kinderen hun stamgroep verlaten. Onder begeleiding van een pedagogische medewerker kunnen de kinderen daardoor op verschillende plekken in het gebouw spelen. Het verlaten van de eigen stamgroep zorgt ervoor dat kinderen van verschillende groepen elkaar kunnen ontmoeten. Ook tijdens het buitenspelen kunnen kinderen samen activiteiten ondernemen. Op deze manieren worden kinderen uitgenodigd om hun horizon te verbreden en soms letterlijk een stapje verder te zetten.

Binnen Kinderdagverblijf Pippi werken wij met de educatieve piramide-methode die is ontwikkeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Deze methode houdt in dat er gewerkt wordt met thema’s waarbij passende activiteiten zijn opgesteld. Deze activiteiten zijn bedoeld om de brede ontwikkeling van de kinderen te stimuleren waarbij cognitief, taal, motoriek en sociaal-emotioneel aan bod komen. Alle leeftijdsgroepen hebben een activiteit binnen het thema, die bij de leeftijd past. 

Goede communicatie tussen het kinderdagverblijf en de ouders is erg belangrijk. Als ouder wil je goed op de hoogte zijn van de ontwikkeling van je kind. Bij het halen en brengen van je kind vinden wij het daarom belangrijk dat er een korte overdracht is. Zo kun jij ‘s ochtends bijzonderheden doorgeven en als je jouw kindje komt ophalen kunnen wij vertellen hoe de dag is verlopen. Daarnaast houden we de dag van ieder kind bij in een schriftje of op klasbord.

Natuurlijk laten wij een verjaardag niet zomaar voorbij gaan! Samen feest vieren zorgt voor plezier en verbondenheid. Je kleintje krijgt op zijn of haar verjaardag een mooie verjaardagsmuts. We zingen voor de jarige en hij of zij mag trakteren. Wij vinden het belangrijk dat we ouders hierbij betrekken. Wanneer je dit wilt, mag je bij het feestje zijn. Lukt dit niet, maar wil je niets missen? Dan mag je altijd een videocamera of fototoestel meegeven zodat wij de dag vastleggen. 

Het aantal medewerkers is afhankelijk van het aantal aanwezige kinderen en hun leeftijd. Volgens de Wet Kinderopvang, zien onze groepen er als volgt uit:

In de leeftijd van 0 tot 1 jaar mag 1 groepsleidster maximaal 3 kinderen opvangen.
In de leeftijd van 1 tot 2 jaar mag 1 groepsleidster maximaal 5 kinderen opvangen.
In de leeftijd van 2 tot 3 jaar mag 1 groepsleidster maximaal 8 kinderen opvangen.
In de leeftijd van 3 tot 4 jaar mag 1 groepsleidster tot en met 8 kinderen opvangen.

Je kind aanmelden

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen kunnen wennen in de groep. Vanaf twee weken voordat het contract ingaat, mag je kind daarom komen wennen. Bij de leeftijd van 0-1 jaar laten wij uw kindje 1 keer wennen. Is het kindje ouder? Dan overleggen we samen wat de beste mogelijkheden zijn.  

Via het inschrijfformulier op onze website kun je jouw kindje aanmelden.  De eerste kennismaking met het kinderdagverblijf vindt plaats met de assistent-manager. In het kennismakingsgesprek wordt verteld over de organisatie, het kinderdagverblijf, de pedagogische uitgangspunten, de oudercontacten en worden eventuele vragen beantwoordt. Vervolgens kom je samen met jouw kindje nog een keer op gesprek en maken jullie kennis met de andere kinderen. In dit tweede gesprek worden alle praktische dingen besproken en zullen we het hebben over jouw kind en wat jij van ons verwacht.

Na ontvangst van de aanmelding kun je soms direct terecht, maar het is ook mogelijk dat je op een wachtlijst wordt gezet. Om te weten hoe lang de wachttijd is van de gewenste locatie kun je contact met ons opnemen.

De tarieven van ons kinderdagverblijf worden jaarlijks opnieuw vastgesteld. Op dit moment zien de prijzen er als volgt uit. 

Dagopvang

Vaste opvang – €9,68 per uur

Flexibele opvang – €10,58 per uur

Buitenschoolse opvang (locatie Ammerzoden, Hedel)

Vaste opvang – €8,34 per uur

Maaltijden

€3,95

Wil je precies je kosten weten? Kijk dan naar onze tool ‘Bereken je opvangtarief’.

Werken jij en je partner beiden en gaat jullie kind naar de kinderopvang of kinderdagverblijf? Dan kun je in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Ook als je een alleenstaande werkende ouder bent of een opleiding volgt. Hoeveel je krijgt, is afhankelijk van je inkomen, het soort opvang en het aantal kinderen dat naar de opvang gaat. Via onze website kun je het opvangtarief zelf berekenen. Dit kun je hier doen: https://kdvpippi.nl/bereken-uw-opvangtarief/

Praktische zaken

Je hoeft maar enkele dingen mee te geven. Schone kleding, een slaapzak, een knuffeltje en eventueel een speen. Voor baby’s moet je zelf een fles en voeding meegeven. Het is handig als u deze labelt met naam en datum.

Eten, drinken en luiers worden verzorgd door ons. Als lunch bieden wij boterhammen aan en als tussendoortjes groente en fruit. Tot 7.30u is het mogelijk om de kinderen bij het kinderdagverblijf te laten ontbijten en ‘s avonds een warme maaltijd mee eten kan ook. Het mee eten met de warme maaltijd dient wel voor 15.00u te worden doorgegeven en we vragen hier een kleine vergoeding van 3,95 voor. 

In het contract wordt het termijn opgenomen waarin jouw kindje naar ons komt. De overeenkomst eindigt wanneer deze termijn afloopt. Daarnaast eindigt de overeenkomst door (tussentijdse) opzegging door jou als ouder of door ons als kinderdagverblijf. De opzegtermijn vanuit jouw is twee maanden. De opzegtermijn vanuit Kinderdagverblijf Pippi is één maand. 

Als je kind ziek is of een temperatuur van 38,5 of hoger heeft, mag hij/zij helaas niet gebracht worden. Als het kind ziek wordt tijdens het verblijf bij kinderopvang Pippi, wordt de ouder gebeld met het verzoek hem/haar op te halen. Dit doen wij omdat we een ziek kind niet de rust kunnen bieden die het op dat moment nodig heeft.

Het is mogelijk om een aanvraag te doen om van dagen te ruilen. Deze aanvraag kun je doen via de mail (planning@kdvpippi.nl). In overleg kijken wij of dit haalbaar is. Enkel als de groepsgrootte het toelaat kan de ruildag worden toegekend. Het is helaas niet mogelijk om te wisselen tussen BSO en VSO of om dagen te ruilen met feestdagen, ziekte of vakanties. 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 7:00 tot 18:30 

Opvang & BSO

Wij maken het je zo gemakkelijk mogelijk terwijl jouw kindje plezier maakt!

Contact opnemen?

Wil jij een rondleiding in ons kinderdagverblijf? Of heb je nog vragen? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op. 

Ga naar de bovenkant