Wat kost kinderopvang?

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte dagopvang of buitenschoolse opvang wil je natuurlijk ook weten wat de maandelijkse kinderopvang kosten hiervoor gaan zijn. Want wat betaal je hier nu precies voor? Wij geven je graag een duidelijk beeld van de kosten voor kinderopvang en vertellen je alles wat je moet weten.

De kosten van kinderopvang en de kosten van bso hangen ten eerste af van je persoonlijke leefsituatie. Zo wordt er gekeken naar het aantal dagen kinderopvang dat je afneemt én naar het salaris van beide ouders. Deze gegevens zijn belangrijk voor de berekening van je kinderopvangtoeslag. De overheid komt jullie namelijk tegemoet in je kinderopvang kosten.

Kinderopvangtoeslag

De meeste ouders die werken of studeren komen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Wat voor bedrag je precies krijgt is afhankelijk van je gezinssituatie, je inkomen en het aantal dagen opvang. Al deze factoren hebben invloed op de kosten van de kinderopvang. Wil jij weten of je ook in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag? Wij vertellen je er graag meer over.

Hieronder zie je het kinderopvang tarief per uur en het tarief per uur voor buitenschoolse opvang die wij aanhouden bij KDV Pippi. Let wel dat dit bruto bedragen zijn. Hier komt de kinderopvangtoeslag nog bij en onderaan de streep ben je dus voordeliger uit.

Tarieven KDV Pippi

Dagopvang

Vaste opvang – €9,68 per uur

Flexibele opvang – €10,58 per uur

Buitenschoolse opvang (locatie Ammerzoden, Hedel)

Vaste opvang – €8,34 per uur

Maaltijden

€3,95